Siirto vs Pivo: Mikä on Siirron ja Pivon ero?

Mikko Hämäläinen
Julkaistu 26.06 |Päivitetty 02.07

Siirto ja Pivo ovat kaksi suosittua mobiilimaksusovellusta Suomessa. Siirto ja Pivo eivät eroa juuri toisistaan.

Suurin ero Siirron ja Pivon välillä on Pivon käyttäminen nettiostoksissa on suhteellisen suosittua, siinä missä Siirron käyttäminen harvempaa. Toinen ero on Pivon mahdollistama opiskelijakortin lisäys. Kummallakaan sovelluksella ei toimi lähimaksut tai kaupoissa maksaminen.

Historia ja omistajat

Siirto lanseerattiin vuonna 2017 ja sen omistavat Nykyisin Nordea ja OP. Pivo lanseerattiin vuonna 2013 ja sen omistaa vain OP.

Käyttäminen

Siirto on suunniteltu erityisesti reaaliaikaisiin rahansiirtoihin yksityishenkilöiden välillä. Käyttäjä voi siirtää rahaa suoraan pankkitililtä toiselle puhelinnumeron avulla. Pivo tarjoaa muutaman palvelun enemmä, kuten taloudenhallinnan, digitaalisen opiskelijakortin.

Maksut ja siirrot

Siirto käyttää puhelinnumeroa rahansiirtojen tekemiseen ja varat siirtyvät välittömästi vastaanottajan tilille. Pivo käyttää Siirto-palvelua reaaliaikaisiin rahansiirtoihin, mutta tarjoaa lisäksi monipuolisia maksupalveluita ja taloudenhallintatyökaluja.

Maksurajat

Siirron maksurajat riippuvat pankin asettamista rajoista ja käyttäjän omista asetuksista. Pivon maksurajat määräytyvät OP Ryhmän ja muiden mukana olevien pankkien asettamien rajojen mukaan. Pivo tarjoaa yleensä joustavampia ratkaisuja rahansiirtoihin ja maksuihin.

Lähimaksu

Kumpikaan Siirto tai Pivo ei tue kaupoissa maksamista tai lähimaksamista. MobilePay on ainoa jolla onnistuu maksaminen kaupoissa.

Kustannukset

Molemmat sovellukset ovat ilmaisia käyttäjilleen.