Jos etsit parasta vaihtoehtoa verkkokaupan maksutavaksi, olet tullut oikeaan paikkaan. Sivulta löydät parhaat verkkokauppojen maksutavat.
Verkkokauppoijen maksutapana toimii pankkilinkit, maksukortit, osamaksut, laskut ja mobiilimaksut. Verkkokauppojen maksut jakautuvat seuraavasti: 60 % verkkopankki, 25 % mobiilimaksutavat, 10 % korttimaksut, 2 % lasku- ja osamaksut.
Monet tarjoajat, kuten BlueCommerce, VismaPay ja Paytrail tarjoavat kaikki maksutavat yhdellä integraatiolla.
Näiden lisäksi, verkkokauppaan voi myös valita vain tilisiirtopalveluiden tarjoajan, kuten vaikka Trustlyn, joka on halvempi.
Mobiilimaksujen ennustetaan kasvavan huomattavasti nykyisestä lähitulevaisuudessa. Nykyisin noin 90% kaikista mobiilimaksuista Suomessa menee MobilePayn, 7% Pivon kautta ja 3% ApplePayn kautta.
Oikea integraatio riippuu myös verkkokaupan alustasta, sillä esimerkiksi Shopifylla ei ole integraatioita kaikkien maksutapojen tarjoajien kanssa. Suosituimpia alustoja ovat Shopify, BigCommerce, WooCommerce, Wix ja Adobe Commerce (Magento).
Kaikki verkkokauppojen maksutavat yhdeltä tarjoajalta
Alle on listattu parhaat maksutapojen tarjoajat verkkokaupoille, joilta verkkokauppa saa kaikki maksutavat yhdeltä tarjoajalta.
1. BlueCommerce
BlueCommerce on suomeen suunnattu maksutapojen tarjoaja. BlueCommercelta saat käyttöösi yhdellä integraatiolla pankkipainikkeet, mobiilimaksut, maksukortit (luotto ja pankki), osamaksut, laskut ja yrityslaskut.
BlueCommerce on osa amerikkalaista Verifonea. BlueCommercen maksut näkyvät Verifonena verkkokaupoissa. BlueCommerce kehuu itseään markkinoiden monipuolisimpana maksupalveluiden tarjoajana verkkokaupoille.
Mikä BlueCommercesta tekee hyvän ratkaisun, on se, että sen kautta saa maksut myös Pohjoismaihin ja Baltiaan. Nykypäivänä moni verkkokauppa haluaa myydä myös naapurimaihin, ja BlueCommercen kanssa se onnistuu.
2. VismaPay
VismaPay on norjalaisen Visma Paymentsin omistama maksutapojen tarjoaja. Visma Pay perustettiin alun perin nimellä Paybyway Oy vuonna 2012 Lappeenrannassa. Vuonna 2015 Bambora AB osti yrityksen ja nimesi Paybywayn Bambora Payformiksi. Visma osti Paybywayn Bamboralta vuonna 2020 ja nimesi sen sittemmin Visma Payments Oy:ksi ja sen palvelunVisma Payksi vuonna 2021.
VismaPayn kautta saat mobiilimaksut, maksukortit, verkkopankit, osamaksun ja laskut. VismaPay on hyvä ratkaisu suomalaisille verkkokaupoille. Maksut ulkomailta hoituvat maksukorttien kautta.
3. Paytrail
Paytrail on suomalainen maksupalveluiden tarjoaja. Paytrail on suomessa tunnetuin maksuvalityspalvelu. Suomessa perustetun paytrailin omistaa nykyisin tanskalainen Nets. Paytrailin löytää yli 20 000:sta eri verkkokaupasta ja myös valtion palveluista.
Paytrailin kautta verkkokaupat saavat mobiilimaksut, maksukortit, verkkopankit, osamaksun ja laskut.
4. Klarna Checkout
Pohjoismaiden tunnetuin maksutapojen tarjoaja on Klarna. Klarna Checkout on Klarnan verkkokaupoille suunnattu palvelu. Klarna Checkoutin kautta verkkokaupat saavat Klarnan todella suositun osamaksun, pankkilinkit ja maksukortit. Klarna Checkoutin heikkous on mobiilimaksujen puuttuminen.
5. Stripe
Stripe on jenkkien suosituin maksutapa verkkokaupoille. Stripen suosio Euroopassa on vielä pientä. Mutta tulevaisuudessa Sripe tulee laajenemaan Euroopassa.
Pankkien tilisiirrot & verkkopankkimaksut
Monet verkkokaupat käyttävät vain pankkilinkkejä säästääkseen kustannuksissa. Pankkilinkit ovat myös käyttäjälle parempi ratkaisu, sillä siten ei pidä etsiä maksukortin tietoja erikseen.
Tilisiirtopalvelut
Niin kutsutut tilisiirtopalvelut tarjoavat verkkokaupoille pankkilinkkejä. Suosituimmat tilisiirtopalvelut ovat Paytrail, Trustly, Klarna Sofort ja Montonio. Mitä alustaa verkkokauppa käyttää, vaikuttaa minkä tilisiirtopalvelun saa integroitua verkkokauppaan. Tilisiirtopalveluista Shopifyn alustalle sopii Paytrail ja Klarna kun taas WooCommercelle sopii kaikki.
Paytrail
Paytrailin päätuote on verkkopankkien kautta maksaminen. Paytrailin kautta saat kaikki suomalaiset pankit kätevästi. Ulkomaisia pankkeja ei ole valikoimassa.
Trustly
Trustly on Euroopan suosituin tilisiirtopalvelu. Trustlyn kautta saat myös ulkomaisten pankkien pankkilinkit. Trustly on yli 12 000 pankin kanssa yhteistyössä ja yli 8 000 kauppiasta hyväksyy trustlyn maksutapatana.
Klarna Sofort
Klarnan tilisiirtopalvelu on nimeltään Klarna Sofort. Klarna tulee muuttamaan nimen lähitulevaisuudessa pelkäksi Klarnaksi. Sofort oli oma yrityksensä, jonka Klarna osti vuonna 2014.
Montonio
Montonio on virolainen pankkilinkkien tarjoaja. Montonion kautta saat myös Baltian maiden pankkilinkit käyttöösi. Eli jos verkkokauppasi myy myös vaikka Virossa, Montonio on hyvä ratkaisu.
Maksukortit
Monet verkkokaupat käyttävät vain maksukortteja maksutapana. Etenkin verkkokaupat jotka myyvät paljon ulkomaille, ottavat vastaan vain maksukorttimaksuja. Täten checkoutissa ei ole sotkua, vaan selkeä myyntipolku.
Pankkikortit & luottokortit
Pankkikortit & luottokortit saa parin eri tarjoajan kautta, kuten vaikka Paytrail, Visma Pay tai Klarna.
Virtuaaliset eli digilompakot
Suomessa vähemmän käytetyt maksutavat verkkokaupoissa ovat nettilompakot eli digilompakot. Euroopassa, kuten vaikka Saksassa, Paypal nettilompakko on ylivoimaisesti suosituin maksutapa netissä.
PayPal
PayPalin saa verkkokauppaan integroimalla suoraan PayPalin kanssa. Muun muassa shopifylla on valmis PayPal integrointimahdollisuus.
Google Pay & Apple Pay
Google Pay & Apple Pay ovat nettilompakoita, josta tulee tulevaisuudessa erittäin suosittuja. Nykyisin Google Pay:ta ei vielä käytetä Suomessa juurikaan verkkokaupoissa, muta otaksun että viiden vuoden sisällä Google & Apple Pay vievät ison osan markkinasta, koska kaikilla on käytössä joko Android tai iPhone, jossa on jo kortin ja muut tarvittavat tiedot valmiina.
Mobiilimaksut
Mobiilimaksupalvelut ovat sovelluksia, joiden avulla käyttäjät voivat lähettää rahaa puhelimen ja puhelinnumeroiden avulla. Suomessa käytetyimmät mobiilimaksupalvelut ovat mobilepay, siirto ja pivo.
Suomessa mobiilimaksaminen on hyvin yleistä. Monet mobiilimaksut tarjoavat myös integraatioita verkkokaupoille. Tunnetuimmat mobiilimaksut ovat Mobilepay, Siirto ja Pivo.
Suosittelemme kuitenkin ottamaan verkkokauppaan maksutavat sellaiselta tarjoajalta, joka tarjoaa useamman maksutavan yhdellä integraatiolla, eikä pelkästään mobiilimaksua.
Laskut
Laskulla maksaminen käsittää myös osamaksut ja erämaksun. Osamaksujen ylivoimaisesti tunnetuin tarjoaja on Klarna. Muita integraatioita verkkokaupoille ovat Walley, Maksunappi ja Jousto.
Postiennakko
Postiennakko oli aiemmin yleinen maksutapa, mutta verkkokaupoilla se sitä enää ei ole. Oikeastaan yhtään modernia postiennakkointegraatioita ei ole tarjolla suomalaisille verkkokaupoille.
Hinnat
Verkkokauppojen maksutapojen hinnat vaihtelevat. Maksukortit ovat yleensä kallein vaihtoehto. Lisäksi myös palvelut jolta saa kaikki maksutavat yhdellä integraatiolla, ovat kalliimpia kuin tilisiirtopalvelut. PayPal on myös kalliimpi kuin tilisiirtopalvelut.
Halvin vaihtoehto verkkokaupoille on tilisiirtopalvelu, eli joko Montonio, Trustly tai Brite.
Mukavin ja helppokäyttöisin on Paytrail, jonka kautta saa kaikki maksutavat yhdellä integraatiolla. Bluecommerce taas sopii verkkokaupoille, jotka myyvät myös muihin Pohjoismaihin ja Baltiaan.
Kuluttajansuojalaki sääntelee miten maksutapoja esittää
Maksutavat pitää esittää verkkokaupoissa tietyssä järjestyksessä. Ensimmäisenä tulee esittää maksutavat, johon ei liity mahdollista käyttää luottoa. Eli verkkomaksut ja pankkikortit (ei luottokortit). Tämän jälkeen voi esittää maksutapoja, joihin sisältyy luotto-ominaisuus, kuten luottokortti ja tietyt maksusovellukset johon liittyy luotto. Näiden jälkeen voi esittää vasta osamaksupalvelut ja maksunlykkäykset tulevaisuuteen.
Mitään maksutapaa ei saa asettaa oletusvalinnaksi.