Mistä ja miten ostaa kryptoja? Parhaat kryptopörssit ja -välittäjät suomalaisille

Mikko Hämäläinen
Julkaistu 26.06 |Päivitetty 02.07

Kryptoja voi ostaa kryptopörsseistä kuten Coinbase, Coinmotion tai Binance, ETF:nä normaaleista pörsseistä, sijoitusalustoilta kuten eToro, digipankeilta kuten Revolut, kryptoautomaateista tai suoraan kaverilta.

Kryptopörssit

Parhaat kryptopörssit ovat Coinbase, Coinmotion, Binance ja BitPanda.

1. Coinbase

Coinbase on paras kryptopörssi suomalaisille käyttäjille.

Vuonna 2012 perustettu Coinbase on maailman suosituin kryptopörssi, jonka pääkonttori sijaitsee San Franciscossa, Kaliforniassa. Eri lisensseillä toimivan Coinbasen päätuote on sen käyttäjäystävällinen alusta ostaa, pitää hallussaan ja sijoittaa yli kahteensataan eri kryptovaluuttaan.

Pörssi tarjoaa turvallisen lompakon kryptojen pitämiseen. Coinbaselta saa myös Visan maksukortin käyttöön myös Suomessa.

Coinbase on erityisesti tunnettu turvallisuudesta, helppokäyttöisyydestä ja aloittajille sopivuudesta.

Osta kryptoja Coinbasesta

2. Coinmotion

Vuonna 2012 perustettu Coinmotion, jonka pääkonttori on Jyväskylässä, on luotettava suomalainen kryptovaluuttojen välitysalusta. Coinmotion tarjoaa palveluita eri kryptovaluuttojen ostamiseen, hallussapitoon ja niihin sijoittamiseen.

Coinmotionilla on Suomen finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa.

Coinmotion tarjoaa turvallisia lompakoita, korkoisia säästötilejä ja kryptovakuudellisia lainoja. Sekä yksittäisiä että institutionaalisia sijoittajia palveleva alusta korostaa turvallisuutta, säännöstenmukaisuutta ja käyttäjäystävällisiä käyttöliittymiä, joten se on erittäin suosittu valinta Suomessa.

Osta kryptovaluuttoja Coinmotionista

3. Binance

Changpeng Zhaon vuonna 2017 perustama Binance on yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä. Binancen pääkonttori sijaitsee Maltalla, ja se toimii useiden eri lisenssien alla.

Binancen päätuote on sen vankka alusta ostaa, holdata ja sijoittaa kryptovaluuttoihin. Binance tarjoaa spot-kauppaa, futuurikauppaa ja erilaisia ​​sijoitusvaihtoehtoja, kuten säästämistä ja panostamista.

Binancella on miljoonia asiakkaita ympäri maailmaa, ja se korostaa turvallisuutta, käyttökokemusta ja innovaatioita, mikä tekee siitä hyvän valinnan sekä yksityisille että institutionaalisille sijoittajille.

Osta Binancesta

4. BitPanda

Vuonna 2014 perustettu Bitpanda on on erinomainen vaihtoehto suomalaisille kryptovaluutan ostajille. BitPandan pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa. Useilla lisensseillä toimivan Bitpandan päätuote on sen käyttäjäystävällinen alusta, jolla voi ostaa, pitää hallussaan ja sijoittaa yli sataan eri kryptovaluuttaan. BitPandan avulla voi sijoittaa myös muihin digitaalisiin omaisuuseriin, kuten osakkeisiin ja jalometalleihin.

Alusta tarjoaa turvallisen lompakon kryptojen ja muiden omaisuuserien säilyttämiseen. Bitpandasta saa myös oman Visa-kortin, joka on käytettävissä Suomessa.

Bitpanda on erityisesti tunnettu helppokäyttöisyydestään, laajasta valikoimastaan ja turvallisuudestaan, mikä tekee siitä hyvän valinnan sekä aloittelijoille että kokeneille sijoittajille.

Osta BitPandasta

Digipankit

Digipankki on pankki, joka on lähtökohtaisesti vain digitaalisissa kanavissa, eikä operoi fyysisiä konttoreita. Digipankit ovat fintech yrityksiä, jotka tarjoavat pankkipalveluita.

Digipankki Revolut on ottanut myös valikoimaansa kryptot. Jolloin jos olet Revolutin asiakas, voit ostaa kryptoja. Revolutin avulla voit myös epäsuorasti käyttää kryptoja, sillä Revolutilta saat maksukortin, jossa voit vaihtaa kryptoja haluamaasi valuuttaan sekunneissa.

Osta Revolutista

Sijoitusalustat

Myös sijoitusalustat tarjoavat mahdollisuuden ostaa ja treidata kryptoilla.

Suomalaisten keskuudessa tunnetut alustat kuten eToro ja Plus500 tarjoavat mahdollisuuden ostaa kryptoja.

Pörssit

Kryptoja voi ostaa myös pörssistä. Jos haluat vain sijoittaa perinteisiin kryptoihin, ilman sen kummempaa tarvetta käyttää tai treidata niitä, kannattaa miettiä ETF:n ostamista. Näin saat position kryptomarkkinaan suoraan osakesalkkuusi.

Myös tietyt yhtiöt holdaavat paljon kryptoja, jolloin yhtiöiden osake korreloi kryptomarkkinan kanssa. Tunnetuimpia kryptoja holdaavia osakkeita ovat Microstrategy ja Coinbase.

ETF

ETF:t laillistettiin vuoden 2024 alussa.

Kryptoautomaatit

Suomessa voi myös ostaa kryptoja kryptoautomaateista kuten Bittimaatti. Automaattien käyttö on verrattain kallista kylläkin.

Kaverilta

Kryptoja voi myös ostaa kaverilta. Jos sinulla on kryptolompakko, voit antaa sen tiedot kaverille ja FIAT rahaa, jonka jälkeen kaveri siirtää kryptoja sinun kryptolompakkoosi.

Regulaatio

Kryptojen ostamisessa, sijoittamisessa ja myymisessä on otettava huomioon regulaatio ja verotus.

Jokaisessa osto- ja myyntitapahtumissa on hyvä muistaa verotus.

Katso myös: Kryptoilla maksaminen