Siirto: maksut, miten toimii, & arvostelu

Mikko Hämäläinen
Julkaistu 26.06 |Päivitetty 02.07

Siirto on suomalainen mobiilimaksupalvelu, joka lanseerattiin vuonna 2017. Palvelun omistavat OP ja Nordea. Siirto on suunniteltu mahdollistamaan reaaliaikaiset rahansiirrot yksityishenkilöiden välillä ja tarjoamaan helpon tavan maksaa mobiililaitteilla.

Siirto oli erittäin laajassa käytössä Suomessa. Siirrolla oli yli puolitoista miljoona käyttäjää. Siirtoa käytetään edelleen. Se on suosittu maksutapa pienissä rahansiirroissa, kuten kavereiden kesken jaetuissa kustannuksissa ja kirpputorimaksuissa.

Siirto-maksutapa brändinä on hieman hiipunut viime vuosina. Nykyisin OP kannustaa Pivon käyttöön ja Nordealla on oma Nordea-siirto (joka on sama kui siirto, mutta brändätty Nordean alle).

Palvelu oli Otto-automaatit omistavan Automatian käsissä, mutta kun Automatia myytiin ruotsalaiselle Loomis AB:lle, siirtyi Siirron omistus takaisin OP:n ja Nordean haltuun. Siirron omistaa Siirto Brand Oy, jonka puolestaan Nordea ja OP omistavat.

Miten Siirto toimii?

Siirto toimii siten, että käyttäjä lataa sovelluksen ja liittää siihen pankkitilinsä. Käyttäjä voi lähettää ja vastaanottaa rahaa toisen käyttäjän puhelinnumeron avulla. Rahansiirrot tapahtuvat välittömästi, ja varat ovat heti vastaanottajan käytettävissä. Palvelu hyödyntää suomalaista pankkijärjestelmää ja on integroitu useisiin pankkien mobiilisovelluksiin.

Vastaavat maksutavat

Suomessa on useita muita mobiilimaksupalveluita, jotka kilpailevat Siirron kanssa. Näihin kuuluvat MobilePay ja Pivo. MobilePay on tanskalaisen Danske Bankin kehittämä palvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman maksutapoja ja on suosittu erityisesti kaupallisissa maksutapahtumissa. Pivo on OP Ryhmän kehittämä sovellus, joka tarjoaa rahansiirtojen lisäksi muita palveluita, kuten taloudenhallintaa ja maksamista verkkokaupoissa.

Onko Siirto turvallinen?

Siirto on turvallinen käyttää. Palvelu noudattaa EUmaksupalveludirektiiviä (PSD2) ja toimii Finanssivalvonnan lisenssillä ja sääntelyn alaisena. Siirto-palvelun lisenssinumerot ovat OP Ryhmä (1474417-9) ja Nordea (1680235-8).

Kuka omistaa Siirron?

Palvelu oli Otto-automaatit omistavan Automatian käsissä, mutta kun Automatia myytiin ruotsalaiselle Loomis AB:lle, siirtyi Siirron omistus takaisin OP:n ja Nordean haltuun.

Miten Siirrolla maksetaan?

Siirrolla maksetaan valitsemalla Siirto maksutavaksi ja vahvistamalla maksu sovelluksessa. Käyttäjä voi maksaa kaverille, kaupoissa ja verkkokaupoissa.

Miten ottaa Siirto käyttöön?

Siirron käyttöön ottaminen edellyttää sovelluksen lataamista, rekisteröitymistä ja pankkitilin liittämistä sovellukseen.

Lähimaksu

Siirto tukee lähimaksuja, jotka mahdollistavat maksamisen lähimaksuterminaaleissa.

Maksurajat

Siirron maksurajat riippuvat pankin asettamista rajoista ja käyttäjän omista asetuksista sovelluksessa.

Onko Siirto ilmainen?

Siirron käyttö on yleensä ilmaista, mutta mahdolliset pankkien perimät maksut voivat koskea käyttäjiä.

Siirto Suomi

Siirto on laajasti käytössä Suomessa, erityisesti niiden pankkien asiakkaiden keskuudessa, jotka tukevat palvelua.

Minkä pankkien kanssa Siirto toimii?

Siirto useiden suomalaisten pankkien kanssa, mukaan lukien OP, Nordea ja S-Pankki.

Missä kaikkialla voi maksaa Siirrolla?

Siirrolla voi maksaa kaupoissa, kasinoissa, nettiostoksissa ja kaikkialla, missä lähimaksut toimivat, sekä rahansiirroissa kavereiden välillä.

Kauanko Siirto-maksut kestää?

Siirto-maksut tapahtuvat välittömästi. Eli Siirrolla tehdyt maksut liikkuvat reaaliajassa.

Saako Siirtoon lisättyä kanta-asiakaskortin?

Siirtoon ei voi lisätä kanta-asiakaskortteja.

Voiko Siirrolla vastaanottaa rahaa?

Siirrolla voi vastaanottaa rahaa helposti lähettämällä oma puhelinnumeronsa lähettäjälle.

Miksi käyttää Siirtoa?

Siirto on kätevä, nopea ja laajasti hyväksytty maksutapa, joka helpottaa arkipäiväisiä maksutapahtumia.

Siirto vs Pivo

Siirto on keskittynyt reaaliaikaisiin rahansiirtoihin, kun taas Pivo tarjoaa monipuolisempia palveluita, kuten taloudenhallintaa ja verkkokauppaostoksia. Lue lisää.

Siirto vs MobilePay

Siirto on suomalainen palvelu, joka keskittyy reaaliaikaisiin rahansiirtoihin suomalaisten pankkien välillä. MobilePay on tanskalainen sovellus, joka tarjoaa laajan valikoiman maksutapoja ja on laajasti hyväksytty erityisesti kaupallisissa maksutapahtumissa. Lue lisää.